Brödbak
Jag bakade bröd för någon kväll sedan. Det här brödet är världens enklaste att göra - det behöver inte ens jäsa - och alldeles ofantligt gott. Dessutom är det nyttigt! Kan det bli bättre?? Orginalreceptet har jag fått från en vän, L och sen har jag trixat till det lite.
Till 2 limpor behövs:
1 liter filmjölk
1,5 tsk salt
5 tsk bakpulver
4,5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl (gärna fullkorn!)
1,5 dl rågsikt
2 dl fiberhavregryn
2 dl vetegroddar
1,5 dl vetekli
1 dl krossade linfrön
1 dl hackade mandlar eller andra nötter
1,5 dl sirap
0,5 dl lingonsylt/äppelmos/päronmos (varierar lite efter humör)
Blanda allt till en tjock smet!
Häll upp smeten i två smorda bödformar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 2 timmar i 175 º, Lägg folie över formarna efter ca 45 minuter.
Yammie!
1 liter filmjölk
1,5 tsk salt
5 tsk bakpulver
4,5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl (gärna fullkorn!)
1,5 dl rågsikt
2 dl fiberhavregryn
2 dl vetegroddar
1,5 dl vetekli
1 dl krossade linfrön
1 dl hackade mandlar eller andra nötter
1,5 dl sirap
0,5 dl lingonsylt/äppelmos/päronmos (varierar lite efter humör)
Blanda allt till en tjock smet!
Häll upp smeten i två smorda bödformar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 2 timmar i 175 º, Lägg folie över formarna efter ca 45 minuter.
Yammie!
Kommentarer
Trackback